MFK strona główna: kursy i szkolenia

Kursy i szkolenia

• W chwili obecnej na terenie Międzynarodowej Fundacji Kobiet realizowany jest projekt skierowany do bezrobotnych mam w wieku do 45 lat, zamieszkujących na obszarze woj. łódzkiego. W ramach projektu oferujemy kurs gastronomiczny, realizowany na terenie Technikum Gastronomicznego przy ul. Sienkiewicza w Łodzi oraz kurs krawiecki i szycia artystycznego realizowany na terenie Zespołu Szkół Odzieżowych przy ul. Żeromskiego w Łodzi. Kursantki zapoznają się również z podstawami przedsiębiorczości, przechodzą przemianę wizualną pod okiem specjalisty z zakresu wizażu. Dodatkowo uczestniczki uczą się obsługi komputera, objęte są indywidualnym wsparciem psychologicznym, korzystają z porad doradcy zawodowego i prawnika.
    Zapraszamy wszystkie chętne mamy.
    Więcej informacji na stronie: www.fundacja-kobiet.pl/mzaz
  • Od października 2009 na terenie Międzynarodowej Fundacji Kobiet realizowany jest projekt dotyczący promocji spółdzielczości socjalnej wśród mieszkańców województwa łódzkiego - Centrum Spółdzielczości Socjalnej (CSS). Więcej informacji o Projekcie znajduje się pod adresem: www.spoldzielczoscsocjalna.pl. Na terenie Międzynarodowej Fundacji Kobiet można bezpłatnie otrzymać poradnik, w którym zawarte są wszystkie informacje dotyczące zakładania i prowadzenia spółdzielni socjalnej.

W cenie kursów zapewniamy:

• Materiały szkoleniowe, również na płytach CD;
  • Certyfikaty ukończenia kursu.

* Terminy kursów uzależnione są od liczby zgłoszeń. Możliwe jest również przeprowadzenie kursów o innej tematyce, zależnie od potrzeb. W razie jakichkolwiek pytań, propozycji lub chęci zgłoszenia udziału prosimy o kontakt z Fundacją .